Jeg er Guro. 1981-modell, utdannet adjunkt og spesialpedagog og har en fotoutdannelse fra Bilder Nordic School of Photography.

Men dette er fakta. Dette er ikke så viktig.

Jeg er mamma til to vidunderlige gutter. Min begrensning og min forutsetning. Og min kilde til inspirasjon. Klemmene deres. Latteren. Støyen. Rotet. Stillheten når de sover. Dette er vitaminer i mitt liv. Uten dem ville jeg aldri kunne forstå hvorfor det er så viktig for DEG å forevige barnet ditt akkurat sånn som det er nå. Fordi jeg vet at nå ikke lenger er sånn i morgen. Bildene blir igjen den dagen barna våre klatrer ned fra fanget vårt og ut i den store verden. Derfor er det ramme alvor for meg når du tar kontakt og vil ha en hendelse i livet ditt foreviget. Enten det er når barnet ditt nettopp har kommet til verden eller senere i oppveksten.

Eller når du skal gifte deg. For noen er dette starten på en reise, bare de to. For andre har reisen vært lang og familien allerede stor. For atter andre, er det andre eller tredje gang de sier ja til kjærligheten, med bonusbarn og egne barn. Kjærligheten skal feires uansett hvilke rammer en velger å gjøre det i. Uansett om det er første, andre eller tredje gang: det er modig å satse på kjærligheten. Og jeg vil gjerne være der og dele den. Med kameraet mitt. Med kleenex. Og en ekte innlevelse!

Jeg fotograferer mennesker. Stemninger. Kjærlighet. For meg er det ikke en studie i hvor mange duppedingser jeg kan putte babyen din opp i. Heller ikke hvor mange krumspring et brudepar rekker mellom vielse og middag. Jeg forsøker å være et speil på virkeligheten, sånn at du for alltid husker øyeblikket akkurat som det var. Ekte, naturlig og ærlig.

Dette er også fakta. Men dette er viktig.